Sempre m’ha agradat fer classes. És un repte que se’m fa molt interessant: aconseguir explicar les coses de manera que les puguin entendre persones amb mentalitats molt diferents. Trobar un discurs que, partint de punts en comú, d’experiències viscudes per tots, pugui seguir un fil que ens porti, a tots, a veure clar aquell concepte, aquella tècnica o aquell recurs que vull transmetre.

Vaig començar fent classes magistrals, o sigui, tenint els alumnes asseguts en una aula i utilitzant mitjans audiovisuals per il·lustrar allò que volia explicar. Crec que és el millor sistema per a explicar alguns conceptes molt teòrics. Però de mica en mica he anat transformant els meus cursos en experiències, en posar els meus alumnes en situacions en les que calia resoldre qüestions que només es podien resoldre amb l’aplicació de tècniques concretes i que requerien el domini d’alguns conceptes concrets.

He de reconèixer que com m’ho passo millor és a l’aula. Però comprenc que la millor manera d’aprendre és amb l’experiència i m’he vist «obligat» a sortir de la meva àrea de confort per endur-me els meus alumnes a la natura i ajudar-los a resoldre les situacions en les que es troben en la pràctica de la fotografia de natura.

A continuació us presento els cursos que tinc previstos per al període que va des de l’octubre de 2018 fins al maig de 2019.

al CRBA · Centre de Recursos per a la Biodiversitat Animal

Universitat de Barcelona · Facultat de Biologia

a l’IEFC · Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya