';

Una bona eina


Els fotògrafs de la Natura, especialment els que fotografiem el paisatge, depenem completament de la llum natural. I aquesta llum ve condicionada per un seguit de paràmetres que no podem controlar de cap de les maneres: l’hora del dia, l’estació de l’any i les condicions meteorològiques.

Quan l’hora no és l’adequada ens queda la possibilitat de tornar-hi més tard. O l’endemà. Si no hem endevinat l’estació potser haurem d’esperar uns mesos. I si les condicions meteorològiques no acompanyen ho haurem d’anar intentant fins a trobar les que ens convenen.

L’únic que podem fer és planificar bé la nostra feina. Hi ha espais del Temps a totes les cadenes de ràdio i televisió i, també, a tots els diaris del món. Per saber quan hem d’anar a buscar una imatge hi ha un munt de programes útils que calculen la posició del sol o de la lluna, que són les fonts de llum principals amb les que haurem de treballar.

Entre el marasme de pàgines d’Internet i programes d’astronomia que he trobat n’hi ha un que destaca per damunt de tots: The Photographer’s Ephemeris. Sobre els altres que jo conec té l’avantatge d’una interfície fàcil d’entendre, un disseny net i, a més, utilitza Google Maps per situar el punt de vista i les direccions del sol i la lluna.

Podeu baixar-lo de la pàgina del seu creador l’Stephen Trainor

Sort i èxit!!!

Recommend
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Plus
 • LinkedIN
Share
Tagged in
There are 2 comments on this post
 1. Febrer 28, 2010, 12:19 am

  Un altre blog a seguir…
  Per cert m’agrada el disseny del blog, encara que de disseny (com de moltes altres coses) no en tinc ni idea.
  Salut i bones fotos.
  Jordi

  • Febrer 28, 2010, 11:26 pm

   Gràcies, Jordi, però el disseny no és meu. Només he triat un tema de Worpress que m’ha agradat… Tanmateix, crec que el canviaré, n’he vist algun altre que m’agrada més i, al cap i a la fi, el que es tracta en aquest món dels blocs és d’evolucionar, canviar, ser actiu… en fi, a veure si me’n surto!!!

Leave a reply