Què et puc oferir, a tu o a la teva empresa?

Fotògraf

Sóc un professional de la fotografia de la natura i puc subministrar-te imatges del patrimoni natural. Tot i que m’agrada viatjar, darrerament treballo sobretot a Catalunya.

Si vols conèixer el meu estil pots fer un cop d’ull a les meves galeries d’imatges:

Reportatges

També puc fer reportatges per encàrrec. He treballat, i treballo, per a les revistes més prestigioses del país i per algunes d’altres estats.

Aquests són les fotografies publicades en alguns dels darrers treballs en els que he participat.

Realització d’audiovisuals

La combinació d’imatges i música sempre m’ha semblat extraordinària. La capacitat comunicativa i emotiva d’un audiovisual a base de fotografies arriba molt més, al meu parer, que el vídeo.

Cursos, tallers i sortides

Un de les coses que més m’agrada de la fotografia de Natura és l’interès que ha despertat entra la població. A moltes cases hi ha una càmera fotogràfica i moltes persones volen saber com fer bones fotografies.

A mi m’agrada explicar com faig les coses. Per aquest motiu he estat professor del Centre per la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) a la UPC, l’única grau en fotografia homologat de l’estat espanyol. Malauradament, han deixat d’oferir-lo i l’any 2018 probablement serà l’últim que faré les meves classes.

També faig classes de fotografia a la UB, al departament de Biologia. Aquí oferim un programa estable de tres cursos que repetim cada any. Evidentment, està orientat als estudiants de biologia, però és obert a tothom. Aquests tres cursos són:

 • Iniciació a la fotografia de Natura: el fem a la tardor i consisteix en assentar les bases de la fotografia orientades a la fotografia del patrimoni natural.
 • Laboratori digital: el fem a l’hivern i l’objectiu és dotar els alumnes dels coneixements i les eines necessaris per tenir ben organitzat l’arxiu fotogràfic i per preparar les imatges per ser utilitzades en qualsevol dels àmbits més habituals: web i correu electrònic, projeccions o impressió professional i publicacions.
 • Perfeccionament: el fem a la primavera i els objectius són transmetre els coneixements necessaris per començar a treballar en els quatre àmbits generals de la fotografia de Natura: fotografia del paisatge, macrofotografia, fotografia de la fauna silvestre i fotografia del paisatge nocturn.

Aquests tres cursos es complementen amb un quart curs, que fem principis de tardor, que anomenem tècniques avançades i que canvia cada any. Consisteix en preparar els alumnes per poder fer alguns tipus molt concrets de fotografies. De moment hem fet:

 • Fotografia amb flaix electrònic
 • Timelapses
 • Macrofotografia avançada

A banda, puc fer i faig sovint cursos de fotografia de Natura o organitzo sortides fotogràfiques per a diverses entitats, associacions o empreses.

Imaginem

 

Sempre m’ha preocupat trobar la manera de transmetre coneixements d’una manera amigable. En el cas de la fotografia, crec de debò que la millor manera d’aprendre’n és fer fotografies. Fruit d’aquest neguit va néixer Imaginem Vivències Fotogràfiques, una petita empresa que ofereix tallers fotogràfics a la natura i en els que basem l’aprenentatge en la pràctica.

Els tallers consisteixen el plantejar reptes fotogràfics que cal assolir i cada taller comença amb una molt breu presentació teòrica de com superar el repte plantejat i en la pràctica en situacions reals a la natura. Evidentment, aquests tallers es fan a la natura.

Vaig proposar aquesta idea a tres fotògrafs més: la Maria Rosa Vila, el Manel Soria i el Roger Eritja i els va semblar fantàstica. Malauradament, el Roger es va despenjar del projecte de seguida perquè no podia dedicar-hi el temps que requeria. Tot i amb això, les seves aportacions van ser definitives per acabar de crear el que ara és Imaginem.

Amb el Manel i la Maria Rosa vam compartir aquesta aventura durant 3 anys en els que vam consolidar el projecte. També per canvis en les seves altres feines i les seves situacions personals, ambdós van acabar abandonant l’empresa.

A inicis del 2017 s’hi van incorporar l’Adriana Olsina i el Jordi Bru i som l’equip actual d’Imaginem. Podeu veure el nostre programa d’activitats aquí:

Publicacions · Calendaris

Des de l’any 2003 faig cada any un calendari amb fotografies dels Pirineus. És un projecte que vaig iniciar jo sol, l’any 2003. Vaig guanyar 8 € i vaig tenir calendaris per regalar a clients i familiars. L’any 2004 ja el vam fer conjuntament amb l’Editorial Alpina. Cadascú hi aporta la seva expertesa: l’Editorial s’ocupa de la impressió i la distribució i hi aporta la seva visió comercial. Jo faig les fotografies i el diseny del producte. Des del 2005 cada any se n’exhaureix l’edició.

A més, he fet calendaris publicitaris per a diverses empreses.

Publicacions · Llibres

Sóc l’autor de les fotografies de tres llibres: Catalunya Íntima, amb textos de Daniel Romaní, edicions 62; El que tenim i no podem perdre, amb textos de Joan Avellaneda, Ara Llibres; Cims de Catalunya, amb textos de Jordi Lalueza, Editorial Alpina. De les fotografies i textos de dos llibres més: Parcs de Catalunya, Editorial Alpina; Paisatges de Catalunya; Editorial Alpina. I coautor d’un llibre fet amb Montse Esplote: La Catalunya que Neix, amb textos de Txe Arana, Germà Bel, Lloll Bertran, Salvador Cardús, Muriel Casals, Bonaventura Clotet, Mercè A. Fitó, Ramon Folch, Núria Picas, Eva Piqué, Lídia Pujol i Vicanç Villatoro, Editorial Alpina.

Serveis fotogràfics

Com a fotògraf, he necessitat sovint serveis d’altres professionals per acabar la meva feina. Tanmateix, no sempre he trobat la professionalitat i els estàndards de qualitat que he desitjat. Per aquest motiu, i juntament amb altres fotògrafs que teníem el mateix sentiment, vàrem decidir fer bona la dita “si vols estar ben servit, fes-te tu mateix el llit” i adquirir els equips i conèixer les tècniques adequades per “fer-nos nosaltres mateixos el llit”

Actualment, estem en condicions d’oferir aquests serveis a altres persones que també els puguin necessitar, posant al vostre servei la nostra experiència i el nostre nivell d’exigència.

 • Escàner de diapositives o negatius.
  • Escàner automàtic: una excel·lent relació qualitat preu amb els sistemes automàtics d’eliminació de pols i rascades
  • Escàner manual: l’excel·lència en la reproducció del color i dels detalls amb l’escàner de tambor virtual.
 • Impressió de còpies fotogràfiques: podem imprimir les vostres fotografies, tan digitals com químiques, sobre papers Hahnemhüle, Canon, Kodak, Ilford, Canson, etc; tant mats com brillants, baritats, llisos o texturats. La nostra impressora Epson SureColor transmetrà al paper tots els detalls de les vostres imatges i en conservarà els colors originals. Les còpies impreses amb les tintes pigmentades de Epson tenen una pervivència de més de 50 anys en la majoria dels papers amb els que treballem i de més de 400 anys si s’emmagatzemen en les condicions adequades, segons les proves fetes per Wilhelm Image Research. http://www.wilhelm-research.com/epson/Epson_P7000_and_P9000.html
  Impressora Epson SureColor P7000
 • amplada màxima 61cm
 • llargada màxima 30m
Articles

M’agrada escriure i m’agrada compartir el meus coneixements de fotografia o de natura. Per això de tant en tant escric petits articles que no tenen cap altra ambició que ampliar aquesta pàgina i, si poden ser útils per a algú, jo encantat!